Polędwiczki wieprzowe w sosie 4 sery
- Całkowity czas 6 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Polędwiczki wieprzowej
150 g Cebuli
4 łyżka Oliwy
400 ml Śmietanki 30%
50 g Startego parmezanu
50 g Startego sera gouda
80 g Sera lazur podzielonego na małe kawałki
60 g Sera camembert podzielonego na kawałki
2 łyżeczka Gałki muszkatołowej
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Polędwiczki pokrój w plastry, a cebulę posiekaj w pióra. Do urządzenia wlej 4 łyżki oliwy, dodaj mięso i cebulę, dopraw solą i pieprzem. Podsmażaj przez 8 min w trybie średnie podsmażenie mieszając oraz obracając mięso z każdej strony. Przełóż wszystko na talerz.
Etap 3 /4
Do urządzenia wlej śmietanę, dodaj sery, dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Duś w trybie mocne duszenie przez 10 min. Często mieszaj za pomocą trzepaczki.
Etap 4 /4
Podawaj z ryżem lub innym dodatkiem.