Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Do dużej plastikowej torebki wsyp mąkę, paprykę, pieprz i sól. Dodaj skrzydełka z kurczaka i energicznie poruszaj tak, aby mięso całe obtoczyło się w marynacie. Umieść skrzydełka w dużej misce i skrop je olejem, następnie dokładnie wymieszaj.
Włącz OptiGrill, wybierz program Drób i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść skrzydełka na ruszcie, zamknij pokrywę i dobrze dociśnij.
Grilluj, od czasu do czasu przewracając skrzydełka, do momentu, w którym kontrolka zmieni swój kolor na czerwony. W międzyczasie do miski wlej roztopione masło i sos chili. Do miski wrzuć gorące, zgrillowane skrzydełka i dobrze wymieszaj.
Aby potrawa smakowała jak z prawdziwego pubu, skrzydełka podawaj z dressingiem z niebieskiego sera pleśniowego oraz słupkami z marchewki i selera naciowego.
Skrzydełka będą miały ostrzejszy smak, jeśli do marynaty dodasz pieprzu cayenne.
Słodszy smak skrzydełek uzyskasz, jeśli zamiast masła i sosu chili, obtoczysz gotowe skrzydełka w sosie barbecue lub w sosie miodowo-czosnkowym. Możesz też podać je bez marynaty z ćwiartkami cytryny do skropienia.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.