Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
recipe.details.time.rest
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić mleko i drożdże. Podgrzewać przez 3 minuty przy prędkości 5 i temperaturze 35°C. Dodać mąkę, 2 żółtka, sól, cukier i masło. Uruchomić program Pastry P2. Po zakończeniu programu wyrabiać ciasto ręcznie przez 1 minutę, a następnie rozwałkować je w prostokąt. Pociąć na 8 pasów i posmarować kremem czekoladowym. Każdy pasek zrolować i ułożyć ciasno w formie do ciasta. Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę 30 minut z dala od przeciągów. Nagrzać piekarnik do temperatury 165°C. Posmarować ciasto resztą żółtka i posypać groszkiem czekoladowym. Piec przez 25 minut.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.