Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Do naczynia wsyp bułkę tartą, dodaj parmezan, mleko, włoską przyprawę, sól, pieprz, jaja i czosnek i dobrze wymieszaj. Dodaj mięso mielone. Delikatnie mieszaj do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Uformuj cztery równe hamburgery.
Włącz OptiGrill, wybierz program Hamburgery i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać i usłyszysz sygnał dźwiękowy, umieść hamburgery na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka wskaże oczekiwany stopień wysmażenia mięsa: żółty – krwiste; pomarańczowy – średnio wysmażone albo czerwony – dobrze wysmażone. Rozprowadź połowę sosu pomidorowego na spodach kajzerek, umieść hamburgera w bułce, rozprowadź resztę sosu na mięsie, posyp serem i przykryj górnymi częściami bułek.
Prawdziwie włoskiego smaku dodadzą kanapce smażone pieczarki, cebula oraz papryka.
Burgery podawaj z podsmażonym szpinakiem.
Jeśli zastapisz mięso cielęce i wieprzowe wyłącznie mięsem wołowym otrzymasz równie pyszny efekt.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.