Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
Przesiać mąkę i proszek do pieczenia do jednej miski.
Wysmarować tłuszczem 1-litrową misę do puddingu i umieścić na spodzie krem cytrynowy.
Utrzeć tłuszcz i cukier, aż do uzyskania lekkiej i puszystej konsystencji.
Wbijać po jednym jajku wraz z jedną łyżką przesianej mąki.
Delikatnie wmieszać pozostałą mąkę, mleko i startą skórkę cytryny za pomocą metalowej łyżki.
Umieścić ciasto w misce na pudding i wygładzić wierzch. Przykryć folią kuchenną (zdatną do stosowania w kuchenkach mikrofalowych).
Gotować na parze przez godzinę, następnie dolać do pełna dodatkowo 500 ml zimnej wody, zresetować zegar i gotować przez kolejne 30 minut.
Wyłączyć urządzenie i podawać na ciepło.
Uwaga: Miska na pudding nie może blokować otworów do odprowadzania pary w pokrywie ani uniemożliwiać prawidłowego zamknięcia pokrywy.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.