Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Miód wymieszaj dokładnie z musztardą, tymiankiem, czosnkiem, solą i pieprzem; odmierz 2 łyżki i odstaw na bok. Wymieszaj udka z kurczaka z pozostałą marynatą, tak, aby były równomiernie pokryte.
Włącz OptiGrill, wybierz program Drób i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść udka na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka wskaże oczekiwany stopień wysmażenia mięsa: pomarańczowy – średnio wysmażone albo czerwony – dobrze wysmażone. Zdejmij udka z rusztu i posmaruj z wierzchu odstawioną wcześniej marynatą.
Udka z kurczaka staną się częścią zdrowego posiłku, kiedy podasz je z gotowanymi na parze brokułami oraz brązowym ryżem.
Z resztek kurczaka możesz przygotować pysznego wrapa – na tortilli ułóż rozdrobnione mięso, sałatę, pomidory i ser Cheddar.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.