Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Umyj i obierz wrzywa na bulion.
Włóż do garnka, wlejwodę i dodaj przyprawy.
Gotuj na wolnym ogniu przez ok. 40 minut.
Buraki obierz, pokrój w 2 cm talarki
Kaszę opłucz na sicie o drobnych oczkach.
Do wnętrza parowaru nalej wodę, kaszę umieść w szklanych pojemniczkach zalewając ją zimną wodą.
Krążki buraków ułóż na 2 tackach i złóż parowar.
Nastaw parowar na 25 minut
Po tym czasie zdejmij poziom ze szklanymi kubeczkami w których jest kasza oraz buraki z tacek i pokrój je w kostkę.
Obierz i posiekaj szalotkę i czosnek.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i podsmaż przez ok. 5 minut na wolnym ogniu.
Po tym czasie wrzuć buraki, ugotowaną kaszę i wlej bulion.
Całość gotuj ok. 10 minut do momentu, aż kasza wchłonie wodę z bulionu.
Dodaj serek, zioła i przyprawy.
Podawaj na talerzu wraz z plastrami koziej roladki, orzechami i listkami świeżego tymianku.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.