Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Wymieszaj pietruszkę, rozmaryn i tymianek. Dodaj oliwę, musztardę, sól, pieprz oraz czosnek i wymieszaj na gładką pastę. Następnie pokryj nią równomiernie kotlety.
Włącz OptiGrill, wybierz program Kiełbaski/Wieprzowina i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść mięso na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka wskaże oczekiwany stopień wysmażenia mięsa: żółty – krwiste; pomarańczowy – średnio wysmażone lub czerwony – dobrze wysmażone. Kotlety połóż na talerzu i przykryj folią aluminiową. Pozwól, by mięso odpoczęło 5 minut przed podaniem.
Kotlety z jagnięciny podawaj jako danie główne z młodymi ziemniaczkami i grillowanymi warzywami lub solo jako przekąskę.
Aby danie wyglądało bardziej wykwintnie, poproś rzeźnika, aby oczyścił część wystających kości z mięsa.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.