Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
Pysznie i zdrowo &
W kuchni stawiamy na smaczne, zdrowe i proste do
Opłukać polędwiczki wieprzowe w zimnej wodzie i osuszyć. Przekroić każdą część na pół. W każdej części zrobić podłużny otwór za pomocą długiego, ostrego noża. Nafaszerować mięso suszonymi śliwkami. Przygotować marynatę z soli, pieprzu, posiekanych liści szałwii oraz oleju rzepakowego i na chwilę włożyć do niej polędwiczki wieprzowe. Umieścić mięso w urządzeniu ActiFry i ustawić zegar na 20 minut.
W międzyczasie umyć warzywa, obrać cebulę i pokroić ją w ćwiartki, wyjąć gniazda nasienne z papryki i pokroić ją na duże kawałki oraz pokroić cukinię na grube plastry.
Na zmianę nadziewać warzywa na gałązki rozmarynu. Dodać warzywny kebab do polędwiczek wieprzowych na 10 minut przed końcem gotowania.
Obrać i drobno zetrzeć kalarepę, marchewkę i jabłko. Wymieszać jogurt z sokiem z cytryny i kwaśną śmietaną. Dodać utartą kalarepę, marchewkę i jabłko, przyprawić solą i miodem. Posypać rzeżuchą.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.