Orientalny gulasz z białej fasoli i szparagów

Orientalny gulasz z białej fasoli i szparagów

Przystawki

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

  • yes

    Pysznie i zdrowo &

Pysznie i Zdrowo
Wartość odżywcza 

W kuchni stawiamy na smaczne, zdrowe i proste do

Składniki

  • 400 g białej fasoli typu kidney (lub innej białej fasoli bądź czerwonej fasoli typu kidney) w puszce
  • 3 obrane ze skórki i pokrojone pomidory
  • 10 g (2 łyżeczki) mielonego kminu rzymskiego
  • 16 zielonych końcówek szparagów
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • sól i pieprz
  • 1 pęczek szczypiorku, posiekany

Przygotowanie

Umieścić fasolę i pomidory na tacce do gotowania i posypać je kminem rzymskim. Dodać szparagi i skropić je olejem sezamowym. Przyprawić solą i pieprzem.

Gotować na parze przez 15 minut wraz z przystawką i deserem.

Wymieszać wszystko razem i podawać w płytkich miseczkach z gulaszem na spodzie, na którym należy położyć szparagi. Posypać szczypiorkiem.