Kawałek(ki)
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Do robota kuchennego dodaj bazylię, orzeszki piniowe, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz i rozdrobnij. Nie wyłączając robota dolewaj powoli oliwy, aż składniki dokładnie się połączą; odstaw na bok.
Osusz przegrzebki papierowym ręcznikiem. Przekrój każdy plaster szynki na 4 długie paski. Starannie owiń paski szynki wokół przegrzebków i zepnij wykałaczkami.
Włącz OptiGrill, wybierz program Ryby/Owoce morza i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść przegrzebki na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka zmieni swój kolor na pomarańczowy. Na wierzch tak przyrządzonych przegrzebków dodaj zielone pesto i kilka orzeszków piniowych.
Przegrzebki to znakomita przystawka. Jednak to równie dobry pomysł na danie główne – wystarczy podać pesto z ugotowanym makaronem i zwieńczyć potrawę umieszczonymi na górze przegrzebkami.
Pozostałe pesto, szczelnie zamknięte, może być przechowywane w lodówce nawet do 5 dni. Możesz użyć go jako dodatek do grillowanego kurczaka czy kiełbasek lub posmarować nim kanapkę.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.