Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
recipe.details.time.rest
Mleko, cukier i drożdże umieść w misie wyposażonej w ostrze do wyrabiania i mieszaj przy prędkości 3 i temperaturze 35'C przez 2 minuty. Dodaj jajko, mąkę, olej i sól. Wyrabiaj przy prędkości 4 przez 1 minutę. Powstałe ciasto pozostaw do wyrośnięcia w misie w temperaturze 30ºC na 40 minut. Po upływie tego czasu wyjmij ciasto z misy i uformuj z niego 6 kulek. Przykryj je czystą ściereczką i zostaw do powtórnego wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 30 minut. Umyj misę, a następnie wlej do niej 0,5 l wody. Pyzy wkładaj po 2 do koszyka do gotowania na parze i gotuj korzystając z programu Steam P1 przez 25 minut. Pyzy doskonale będą się komponować np. z gulaszem z łopatki wołowej.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.