Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
W dużej misce wymieszaj miód, sos sojowy, ocet i czosnek. Połowę przelej do rondelka i odstaw na bok. Z pozostałą marynatą wymieszaj dokładnie mięso, grzyby, czerwoną paprykę i cebulę. Naprzemiennie nabij mięso i warzywa na patyczki do szaszłyków (o długości 30 cm).
Włącz OptiGrill, wybierz program Tryb manualny i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść szaszłyki na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj przez 6-8 minut albo do momentu, gdy warzywa zmiękną, a wołowina będzie wysmażona w takim stopniu, jaki lubisz najbardziej.
W międzyczasie wymieszaj mąkę kukurydzianą z odstawioną wcześniej częścią marynaty. Wszystko to podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż do uzyskania gęstego i błyszczącego sosu. Sosem posmaruj dokładnie szaszłyki tuż przed podaniem na stół.
Wołowinę możesz zastąpić kurczakiem bądź wieprzowiną.
Podawaj z ugotowanym ryżem bądź smażonym azjatyckim makaronem.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.