Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Wymieszaj maślankę z musztardą, rozmarynem i czosnkiem. Umieść udka z kurczaka w dużej plastikowej torebce i dodaj marynatę. Szczelnie zamknij torbę. Umieść w lodówce na 4-24 godzin.
Wyjmij udka z marynaty i strząśnij jej nadmiar. Oprósz dokładnie solą i pieprzem.
Włącz OptiGrill, wybierz program Drób i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść udka na ruszcie i zamknij pokrywę.
Grilluj do momentu, w którym kontrolka wskaże oczekiwany stopień wysmażenia mięsa: pomarańczowy – średnio wysmażone albo czerwony – dobrze wysmażone.
Udka serwuj z zieloną sałatą i pieczonymi ziemniakami.
Jeśli nie masz pod ręką maślanki, do marynaty możesz użyć jogurtu naturalnego.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.