Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
recipe.details.time.rest
Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania wlać mleko i dodać drożdże. Przez 3 minuty podgrzewać w temperaturze 40°C i przy prędkości 5. Dodać mąkę, sól i masło. Uruchomić program Pastry P1. W międzyczasie ser pokroić w plastry. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjąć je z misy i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozwałkować w kształt prostokąta. Centralnie ułożyć 1/3 sera i boczku, a następnie zawinąć je w ciasto. Bardzo delikatnie powtórzyć tę czynność dwa razy. Przykryć ciasto i pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia, z dala od przeciągów. Piec przez 20-30 min.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.