Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Umyj łososia, następnie natrzyj go solą, pieprzem oraz kurkumą. Wstaw do parowaru na 15 minut.
Do małego rondelka wlej oliwę z oliwek, następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę, imbir, papryczkę chilli. Pozostaw na chwilę. Po 2 minutach dodaj kurkumę i wyciśnięty sok z pomarańczy. Gotuj przez 3 minuty, a następnie użyj blendera (na najniższej prędkości) aby uzyskać gładką konsystencję. Na koniec, aby zagęścić sos, dodaj łyżeczkę mąki ziemniaczanej.
Do małej miseczki wlej wyciśnięty sok z cytryny, następnie dodaj miód. Wymieszaj. Aby uzyskać niepowtarzalny smak dodaj sól, pieprz oraz bazylię. Na koniec wymieszaj i polej sałatkę.
Dodatkowo na rozgrzaną patelnię wsyp migdały i smaż je przez 2 minuty.
Polej łososia sosem i posyp migdałami. Podawaj z sałatką.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.