Liczba osób
Koszt
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
Rozgrzać piekarnik do 240°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić 250 ml letniej wody i drożdże. Uruchomić program Pastry P1. Po 30 sekundach dodać mąkę, sól i oliwę z oliwek. Plastry szynki pokroić na cztery części. Pieczarki pokroić w cienkie plastry, a mozzarellę w kostkę. Po zakończeniu programu rozwałkować ciasto na blasze wyłożonej papierem. Rozsmarować przecier pomidorowy na cieście i posypać oregano. Ułożyć mozzarellę, szynkę i pieczarki. Skropić niewielką ilością oliwy. Piec przez około 15 minut. Przed podaniem pizzę udekorować listkami bazylii.
Znajdź instrukcje obsługi produktów Tefal.
Uzyskaj odpowiedzi na pytania.